söndag 26 november 2017

Rensning fas 2


Helgen som varit har vi fortsatt vår rensning hemma. Slängt, sorterat och packat i lådor. Det har tvättats fönster och städats på ställen vi knappt visste fanns.

Mitt tuffaste projekt var ugnen. Dubbelglas ... Fram till igår visste jag inte HUR jag skulle komma åt att rengöra mellan glasskivorna?

Under de år vi bott i vår lägenhet så har jag ofta funderat men antagligen inte varit tillräckligt problemlösande. Jag har gjort så gott jag kunnat och sen aldrig varit 100% nöjd med resultatet. Igår visade det sig att "problemet" var enklare att lösa än jag fattat. Hur är det möjligt?


När jag väl avlägsnat den inre glasrutan så påbörjades ett par timmars rengöring. Jag använde allt från ugns- och fönsterrengöring till vinäger, tvättmedel och avfettning. Ni fattar själva, smutsen satt  som en äkta tatuering.

Skam den som ger sig. Har jag åtagit mig en uppgift så slår tjurigheten till, jag SKA lösa problemet men i ärlighetens namn ska jag erkänna att det fanns stunder när jag tänkte att det vore enklare att köpa ny spis.

Långsamt släppte det fastbränd fettet och jag gjorde segertecken, äntligen! Vi sprättade en flaska bubbel och firade vår nya spis genom att ugnsgratinera potatisklyftor och grönsaker till det stekta köttet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar