lördag 13 april 2019

Hade varit lättare med motorsåg


Alltså vi har SJU fruktträd! Ingen chans att jag hinner beskära alla innan det är för sent. Är fortfarande inne på träd nummer 1 och har cirka 1/4 kvar. Det är toppskott som ska kapas (typ en miljon 😜) och när jag ändå håller på så sågar jag av grenar för att lufta ur kronan. Jag känner mig nöjd om det inte vore för att det tar alldeles för lång tid.

Hade varit lättare med motorsåg ...


Jag hänger på stegen, klättrar i trädet och står vid enstaka tillfällen under grenverket och friserar. En sekatör i bakfickan och grensåg i handen.

Igår blåste det inte som sist men det fina sågspånet lade sig som en tunn hinna över hela mig och musklerna runt höger skulderblad kommer att reagera. Har därför duschat  noga, noga och senare bett mannen smörja in ryggen med mycket Tigerbalsam, kan i alla fall inte bli sämre.

Tillbaka till antalet fruktträd, jag kommer att vara nöjd om jag hinner med tre. Resten får vänta till i höst. Tänker inte slita ut mig, är ännu inte heltidsanställd trädgårdsmästare. Rensade dessutom tvättstugans avloppsbrunn igår (riktigt ofräscht) så någon måtta på kroppsarbete får det vara. Helg innebär ju också återhämtning.

Ha en skön söndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar