onsdag 3 april 2019

Skogsbad


En limegul citronfjäril och små spröda blåsippor får mig att tro att det är mer vår än det kanske är, framför allt fjärilen.

Det är varannan dags väder, kalla vindar i strålande sol och sen smekande värme. I luften yr det fina gruset som strötts ut mot vinterns halka. Våren har enligt almanackan kommit men jag har ingen aning om hur jag ska klä mig???

Fortfarande strumpor och skor, vilket är fullständigt självklart då nätterna kan lämna spår av frost, men sen då? Enligt mig behövs just nu massor av kläder, så det går att byta under dagen, varma kläder och sen tunnare.


Att ha naturen så nära och kunna ta en långpromenad genom skogen är oerhört energihöjande. Den limegula fjärilen spred glädje (vilken dröjde sig kvar länge) precis som blåsipporna.

Tanken att det börjar bli dags att ge sig ut på löprundor har slagit mig. De stora tallarna som legat över stigarna (efter vinterns stormvindar) är borttagna och marken är torr, finns därför inget hinder längre, bara min egen broms som kan sätta käppar i hjulet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar