söndag 11 augusti 2019

Frukostmeny med spännande överraskning


Tänkte att jag dagen till ära ska bjuda på ett gammalt inlägg. Tanken väcktes då Facebook frågade om önskan fanns, att dela en logg som jag skrev för nio år sedan. Helt ärligt minns jag inte denna post men det känns som att den är väl värd att dela.


Blev serverad frukost på vår glasveranda! 
Servitören själv visade stolt upp sin dukning ... 
en halv råtta fick jag! En STOR rackare. 
Huvudet var uppätet 
men bakdelen med svans och ben helt orörda
... lämnade till mig. 
Det var bara att tacka, berömma och se glad ut

Livet på landet för nio år sedan.  Vi hade två katter (en period tre) och som du läser så såg min diet helt annorlunda ut. 😂


Tänk att ha jägare i familjen som tog hem färskt mat. Närodlat och närproducerat. Kravmärkt? Det var med andra ord bara att sätta sig vid sitt stambord och vänta. Eller? 

Kanske inte.

Sanningen var den att varje morgon så öppnade vi dörren försiktigt, vi visste inte vad som fanns på andra sidan. Vår glasveranda fungerade som en slusstation. Katterna hade egen lucka och kunde ta sig in och ut själva. På somrarna hängde de gärna på verandan för att kunna jaga i gryning och skymning, alltså komma och gå som det passade dem. Typ tonårsrum med eget kök.


Ville katterna in i huset fick de snällt vänta på att vi öppnade den inre ytterdörren alternativt altandörren.

När vi nu räknar efter så måste det ha varit Tiger eller Ravelli som bjöd på frukost, inte Giggs. Den sistnämnde är den absolut skickligaste jägaren som tillhört vår familj. Han radade ständigt upp möss. Hackspettar och ekorrar gick inte heller säkra. Giggs var muskulös och långbent, smidig och explosiv på samma gång. Vår svarta panter i miniformat. Men ... för nio år sedan levde inte Giggs.

Ravelli eller Tiger? Jag gissar på mamman med namnet som började på R. Svaret lär vi aldrig få reda på men det gör heller ingenting. Jag har ändrat frukostvanor, äter helt vegetariskt. Råttor, möss och fåglar är strukna från min meny.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar