lördag 24 augusti 2019

... vill inte infoga sig eller stå tillbaka


En blank dag ... en dag att ägna åt trädgårdsarbete i solig värme. Hade en vildvuxen damm att ta tag i, rensa ogräs och klippa bort bångstyriga men ack så vackra luktärtor.

Vår trädgård har en tendens att flyta ut åt både höger och vänster, delar av den ger sig ut på upptäcksfärd och bryter mot det mesta som går att bryta mot. Våra växter vill inte infoga sig eller stå tillbaka. Vissa skickar ut spanare i form av långa sidoskott, andra fläker ut sig och bryr sig inte det minsta ifall någon granne kvävs och ytterligare andra passar på att gro i skydd av kompisens taggar.

Hos oss finns bara ett sätt, gallra hårt och tufft.


Men ingen dag som inte har lite lek i sig, som bad i poolen och yoga i gungan under äppelträden. Känns som om det var länge sedan vi badade? Har inte varit läge förrän igår. Svettig av arbete och bortfraktande av trädgårdsavfall (tur till återvinningscentralen) så var det uppfriskande att dyka ner i det svala vattnet. 23 grader upplevs mer kallt än varmt när det är poolbad.

Jag antar att dagen kommer att bjuda på samma schema: trädgårdsarbete samt välgörande återhämtning i solen. Kanske ett bad eller två?

Ha en skön söndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar