måndag 12 augusti 2019

Många timmar att tömma - snabbt som sjutton att fylla


Från blått till grönt och det tog inte mer än femton till tjugo minuter. Kombinationen som är min älsklings färg.

Om du inte hänger med så beskriver jag färgen på vårt poolvatten. Igår kom den nämligen, tankbilen vi beställt med fräscht vatten.

Tänk simbassäng = blått vatten. Får du en bild i huvudet? Vad vi såg var istället ett grönskimrande vatten liknande det du kan se vid Medelhavet om botten är den rätta.

Skulle det vara så?


Ja, det är kloren som gör skillnaden. När slangkillen åkt så var det dags för poolkemi. Jag hade gjort min läxa och tillförde action chock (klor) samt kalk och något som på etiketten heter "höj ph". Därefter drog jag pooltaket på plats för att invänta nattens magiska trollspö. Ämnena får liksom blanda sig med varandra i fred, gifta sig.

Långsamt smälter kunskap in och jag får nya erfarenheter. Faktiskt så fattar jag vad jag gör och det är spännande att se resultat. Männen på Folkpool har varit till stor hjälp med sin expertis. De uppmanade mig att halvera mängden från kemikalkylatorn, testa vattnet på nytt och sen eventuellt tillföra lite mer. Tydligen finns risk för överdosering om kalkylatorns råd följs nitiskt.

Vi vill inte pumpa ut vattnet på nytt och beställa ny tankbil! Så ett steg i taget och sen dammsugning och backspolning innan vi åter släpper badandet fritt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar