lördag 20 november 2021

Ska drömmen gå i uppfyllelse?

Lika länge som jag varit mamma och grabbarna bott hemma har vi njutit av värmen från kakelugn och/eller öppen spis, det var först när vi flyttade till vårt nuvarande hus som "det" saknades.

Trots att vi bott i vårt paradis sedan maj 2018 så kan jag fortfarande säga till mannen att det skulle vara skönt med en värmande brasa. Så minns jag att det är omöjligt ...

Vårt lilla poolhus/gästhus/studio som inte är vinterbonat har sedan något år tillbaka en elektrisk kamin (samt ett extra fristående element) vilka snabbt värmer upp och håller värmen. Den lilla kaminen bidrar dessutom till mys trots att lågorna är fejk.

Från den stund vi flyttade in har jag önskat braskamin men en sådan behöver bygglov och ny skorsten vilket inneburit att annat fått större prioritet.

Så visade mannen mig en ny typ: bioetanol kamin, den ser ut som samt utlovar skön värme. Lågorna är äkta och rena, vilket betyder att du slipper sot, aska och rök. Skorstens installation kan strykas och du kan placera kaminen där du önskar (inne eller ute).

Så nu googlar vi. Åker till byggvaruhus och kollar om de har visningsexemplar så vi kan känna, klämma och skaffa oss en uppfattning om denna nya typ av kamin. Kanske slår vi till?


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar