måndag 30 november 2015

Fint ska det bli, så småningomIdag kommer de som ska renovera vårt badrum. Emellanåt funderar jag och mannen på hur smart det är att den första december sätta igång med stök av ett helt annat slag än vi brukar denna tid på året? Men vi tar det vi blev erbjudna.

Enligt papperet ska rivandet, kaklandet och färdigställandet av vårt nya fina badrum ta tre veckor, om det stämmer så hinner gubbarna klart nästan en vecka innan jul. Mannen är dock realist och påpekar att vi bor i ett äldre hus som härstammar från 1800-talet. Vem vet vad som finns bakom våtrumstapeten? Hur ser väggen ut? Kommer puts att rasa?

Så vi är beredda på allt men hoppas på det bästa. Katterna kommer inte att gilla omställningen. De blir inackorderade i äldste sonens rum med mat och låda under alla de timmar som hantverkarna ska husera hos oss. För vår del är det nästan okey att jobba dygnet runt om det innebär snabbare arbete.


Igår skruvade mannen ned alla möbler i badrummet så att gubbarna slipper, kanske tjänar vi någon timme på det? Vårt dilemma under dessa tre veckor är att vi förlorar vår dusch. Så när julen nalkas kommer vi verkligen att behöva det berömda julbadet ;)

Skämt åsido så är ett liv utan möjlighet att duscha hemma knöligare. Jag har visserligen gymkort och kan duscha efter träning, värre blir det för de andra två. Sonen har avslutat sitt eftersom han jobbar så mycket och mannen funderar på om han måste duscha på jobbet?

Ilandsproblem, vi överlever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar