lördag 7 november 2015

När stora drömmar blir sanna

För lite mer än tio år sedan, när vi äldre son var hälften så gammal som nu så gick hans största önskan (just då) i uppfyllelse. Han vann en fotbollsresa för två till Liverpool! Som grädde på moset fick han sitta i Glenn Hyséns knä.


Allt började med att vi gick på en innebandymatch i min hemstad i norr. Yngsta syrrans man tränade laget som senare gick upp i elitserien (men det är en annan historia). Vi köpte matchprogram till våra söner och letade reda på våra sittplatser.

I första eller andra pausen drogs två matchprograms nummer, detta gjordes varje hemmamatch. De två personer som "ägde" dessa häften vann var sin t-shirt samt registrerades för att få vara med i den sista hemmamatchens stora finaltävling, chansen att vinna en fotbollsresa till Liverpool.

Äldste sonens nummer drogs och han vann en t-shirt. En lycklig grabb som dessutom fick följa med sin "morbror" för att träffa laget och få massor av autografer. Lillebror hakade på och båda somnade med stora leenden på sina läppar.


Det gick ett par månader och när det blev sportlov åkte familjen till Klövsjö för att åka skidor. Mitt i backen ringde min telefon. Jag svarade men personen i andra änden av luren ville inte prata med mig utan med sonen.

Han tillfrågades om han kunde närvara vid den stora dragningen någon dag senare? Sonen räckte mig frågande telefonen och jag fick förklara att vi var i fjällen. Kunde vi få skicka ett ombud? Det gick bra. Jag ringde syrran och frågade om hon (som gick på varje hemmamatch tillsammans med sina svärföräldrar) kunde tänka sig att ställa upp?

Därefter gick det ytterligare några dagar och sen ringde syrran. Hon berättade att de lottat i tre omgångar för spänningens skull och för att gallra ut de tävlande. Till slut hade det enbart varit två nummer kvar och sonen vann!

Syrran bad att få prata med vinnaren som lyssnade och mest sa okey.  "Blev han inte ens glad?", sa syrran innan vi avslutade samtalet.

Två timmar senare efter egen träning duschade sonen och plötsligt blev det ett herrans liv. Nu hade enkronan trillat ned. Han hade inte ens vågat hoppas på att vinna ...

Sonen valde att ta pappa med på resan. Det blev ett äventyr och med som researrangör och guide var Glenn Hysén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar