söndag 1 november 2015

Huset som ledsnat på att vänta


Vi bor i ett gammalt k-märkt hus från slutet av 1800-talet mitt inne i city. Helt nära järnvägen som tillsammans med ån klyver stan i två delar. När de stora tunga bränsletågen dundrar förbi vibrerar huset. Tågen hörs mindre än de känns men tyvärr påverkas de gamla fasaderna. Redan då vi flyttade in för fem år sen så diskuterades det en fasadrenovering, den har flyttats fram och flyttats fram ...

Grannhuset hann först och vi valde att vänta, de behövde påla om sitt vackra hus vilket innebar dubbel påfrestning för vårt. Att sen Trafikverket låter bränsletågen dundra förbi i hög fart genom vår gamla stadskärna är för mig ett stort frågetecken?!

När vi står vid bommarna (vilka sägs fällas i snitt var femte minut/dygn) så kan vi se hur marken vibrerar! Nu ska de planskilda korsningarna bli av men först år 2019 ... För vårt hus skull borde vi vänta med vår fasadrenovering till allt arbete runt omkring är klart men nu är vårt hus trött på att vänta! 

När förra vintern övergick i vår släppte puts från fasaden och hamnade på ett biltak nedanför, vi kan skatta oss lyckliga att det inte var en människa som fick raset i huvudet. Sprickor både in och utvändigt expanderar och i somras rasade en bit av trapphusets innertak.

Vi har anlitat en puts och fasadfirma som ska lappa och laga det som är akut innan vintern kommer för ett hus som krackelera och faller sönder är ingen vacker syn. Vacker utan spackel? Nja i det här fallet så är det tvärtom, vackrare med ny puts i väntan på remaking. Typ plåster på såren.

I morse kom äntligen vår anlitade firma. När mannan skulle gå till jobbet så meddelade han de det var sju gubbar som studerade vårt innertak i trapphuset!

Winter is coming? Visst okey men vänta lite, så där lagom lång tid så att vår fasaduppfräschning hinner bli klar.


Hej svejs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar