torsdag 11 juni 2020

Bland rytande lejon, väsande kobror och magiska regnbågar


Igår var det dags för nästa sommarpremiär, barnyoga på Mötesplatsen i Gottsunda. Efter att ha haft sagoyoga på bibliotek och tidigare undervisat elever så kände jag mig både nyfiken, glad och inspirerad över att få äran att möta ett gäng nya ungar.

At det enbart skulle vara invandrarbarn visste jag men att mer än hälften skulle visa sig vara grabbar blev för mig en rolig upptäckt. Spralliga, härliga killar med glittriga ögon och munnar som gärna pratade.


Vi placerade oss i skuggan under träden och alla mattor lades i en halvcirkel sen startade jag klassen och gänget hängde på. De gjorde solhälsningar, gick på djungeläventyr, satt i meditationsställning och sjung ohm. Häftigt.

Vad som faktiskt var ännu coolare var att de höll ut, trots allt stimuli runt ikring. Folk passerade, barn lekte och oväntade samt eventuellt lockande ljud avlöste varandra. Plötsligt dök en förälder upp och någon behövde gå hem för att äta. Någon annan tappade orken, sökte ögonkontakt med mig och sa: "jag går och leker", varpå jag svarade: "Okey, kul att du var med en stund".


I den miljö de lever och vistas så önskar jag skapa lust och motivation att "prova på". Om de får möjlighet att tyst droppa av så kanske de kommer tillbaka nästa gång. Det går inte att jämföra att avskilt rum med fria ytor i en sommarpark. Det blir vad det blir, vad jag bjuder in till och erbjuder.

Mitt mål och min vision är att försöka se vart och en av barnen, bekräfta dem. Locka med lekfulla klasser där det samtidigt i vissa moment är respektfullt att vara tyst, både för sin egen skull som för kompisarna eller gentemot mig. 

Igår var det premiär, om två veckor yogar vi igen. Spännande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar