onsdag 17 juni 2020

Varför bor det ett motstånd inuti mig?


Jag är inte mycket för recept, ritningar eller givna instruktioner, om det är upp till mig så glöms de ofta bort, på gott och ont.

På jobbet (däremot) så både följer jag samt uppskattar tydliga riktlinjer. Tänk så olika det kan vara. Det som kan vara både en trygghet och styrka kan vid ett annat tillfälle vara ett hinder.

När jag är kreativ och skapar, så utgår jag oftast ifrån vad som finns hemma och är tillgängligt. En idé föds och utan noggranna uträkningar experimenterar jag mig fram. Materialet styr samt bilden av det färdiga resultatet.

Att skapa från ingenting är något jag är bra på, det finns inget rätt eller fel enbart min vision. Kanske kommer jag i mål (oftast) men det kan även bli platt fall.


Fördelen med att planera, konstruera och därefter genomföra ett projekt är att resultatet blir vad du förväntar dig. Precis som med ett bra recept när du ska laga mat eller baka. Tryggt och säkert.

Egentligen vet jag inte varför det bor ett motstånd inuti mig? Kanske är det lusten att utforska och att leka som driver mig? Eller att jag hellre går på nitar än vandrar den upptrampade stigen? Vet inte.

Hur som, jag har skapat. Då vi inte hittade en lämplig "kattbädd"så har jag designat en. Material: gammal vinlåda, filt, och fuskpäls. Tänk dig en klädd "box" med rund ingång. I det lilla katthuset vilar en eller två på en kudde av mjuk fuskpäls. Går även att ligga på boxens tak. Tror de kommer att gilla den.

Om inte ... så har vi inte lagt ut en massa pengar på något de vägrar använda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar