måndag 9 november 2020

Ett steg i taget

 

Igår tog jag en ordentlig promenad in till city för att träffa min optiker. Tydligen utgår den typ av linser (vilka jag använder) ur sortimentet och nya behövde därför provas ut.

Jag traskade iväg med en väldig fart, osäker på hur mycket tid som egentligen behövdes, ville varken komma för sent eller för tidigt, utan helst precis. Glömde mobilen och fick återvända hem. Iväg igen i samma raska takt.

Den meditativa känslan infann sig aldrig. Lät därför bli att titta på klockan (för att slippa stresspåslag). Först inne i Stadsparken kollades marginalerna och jag konstaterade att NU var det dags att sänka tempot. 

Min optiker mötte mig med munskydd, varpå han torkade av alla instrument både före och efter den 40 minuter långa ögonundersökningen (för eventuellt nya glasögon) samt spritade sina egna händer. Så fick jag ett par nya linser att ta med hem plus en ny tid. Om en vecka ska vi ses igen, då för linskontroll.

Promenad etapp två, hem. Denna gång kunde jag gå utan tidspress vilket var välgörande. I min stegräknarapp syntes siffror på nästan 12 km. Klockan hade nyss slagit 11 och vi började så smått fundera på vad vi (så småningom) skulle tillaga till lunch.

Undrar just hur många steg som faktiskt avverkats när hela dagen summeras?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar