söndag 20 december 2020

En blå rödgran ... som är grön


 ... och det tackar vi för, eftersom vi önskar en traditionell GRÖN gran. (Det blåa på vår gran är själva prismärkningen.)

Check på julgransinköp, 

Fjärde advents hedersuppdrag innebar att tillsammans med Lejonkungen som smakråd/hjälpreda styra  bilen mot närmaste granförsäljare. Eller nu ljuger jag, vi började inte nästgårds utan på IKEA eftersom de utlovade billiga varianter. Lejonkungen tyckte visserligen att vi kunde skippa den trippen och i ärlighetens namn så kände jag likadant men eftersom vi inte visste vad vi eventuellt kunde missa så blev det stora varuhusets parkering stopp nummer 1. 

Nej tack, sa vi i kör och åkte vidare till den gamla betrodda försäljaren. Ett hav av granar mötte oss och ganska snart hittade vi en som var good enough. Nätade trädet och bar iväg det mot kassan. Då såg vi DEN, vår gran! Snyggare, stoltare och med ännu bättre passform.

Vi ställde ifrån oss den nätade och gick för att paketera in den nya. In i ena änden av tunneln/tuben åkte en gran och ut på andra sidan kom en nätad. Lätt som en plätt! Plättlätt

I kassan bekände jag vad vi gjort och betalade. Packade in granen i filtar och stuvade in den i bilen. Mannen har sågat ett nytt snitt och nu får skönheten vila utomhus i ett eller två dygn (med foten i en stor hink med vatten) innan det är dags att flytta in OCH presentera sig för våra katter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar