tisdag 22 december 2020

Julefrid i vårt hus!?

Familjen är återsamlad och jag förbereder mig inför utloggning. Dags att pausa bloggen över själva julhelgen. Tänker att jag bjuder på detta inlägg och sen får du vänta några dagar.

Nu är tid att spela familjespel, att förbereda mat till julbordet, ta långa promenader, slå in de sista julklapparna och se film ihop. Kvalitetstid med söner som flyttat hemifrån och läge att försöka vara så närvarande som det är möjligt.

Vad gäller katterna så är de mindre glada, de hänger mest under vår vita soffa i källaren. Mannen har placerat en mjuk fäll så de slipper ligga direkt på golvet.

Att de skulle bli stressade av fler människor i huset förstod vi innan men det känns ändå lite trist. Grabbarna är varken speciellt högljudda eller oförutsägbara, de är snälla och visar hänsyn men för Audrey och Stanley de är två personer som normalt sätt inte rör sig i huset. S svarar direkt med att retirera medan A försiktigt nosar på väskor och skor innan hon besök S i hans gömställe.

All tillit, buset och kelandet ersätts av en skeptiskt vaksamhet. Den måste få finnas, de behöver få göra vad som passar dem bäst och kanske är det vi som behöver krypa in under soffan och hälsa på?!

Kanske vågar de sig fram mer och mer allt eftersom dagarna går, vi får se.

God Jul!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar