söndag 7 februari 2021

Nattgästen som återkommer

Vi har ett rådjur som smyger omkring i trädgården de timmar när husen och dess människor sover. Katterna vet. I början av förra veckan, innan en av mina tidiga morgonklasser så sprang Audrey från matskålen och hoppade upp i fönstret. Hon tittade på någonting. Jag ställde mig bredvid och såg hur ett rådjur bökade i vår stora rabatt, letade mat. 

Mannen har också vetat, han har sett fotspår i snön. Så under helgen upptäckte han var vår gäst ligger. Ett område bredvid lekstugan är upptrampat och visar tydliga spår av att någon vilat där. Skyddad av grannens stora segelbåt på andra sidan staketet och vårt lilla hus så syns rådjuret enbart från våra rumsfönster. Den nattliga gästen kommer från skogen, via grannarnas tomter och tar sig till oss via öppningar i häckar. Ganska coolt.

När vi bodde i vårt stora hus på landet så fanns det en hind vilken återkom varje år och som sov alldeles bakom vår tomt, i gränsområdet mellan skogen, diket och tomten. Det rådjuret delade vi både grönsaksland och tulpanlökar med ...

Kan vår nya gäst hitta lite att äta i den bistra vinterkylan så var så god, vi delar med oss. Det värsta som kan hända är att jag får plantera nya lökar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar