söndag 13 mars 2022

Den som spar, den har ...

På vår tomt ligger det kvistar och grenar spridda, utslängda lite huller om buller ungefär som om någon startat upp ett parti plockepinn ... det är resterna efter mig.

Jag har arbetat men ännu ej städat eller om undertecknad har tur så kommer mannen att plocka bort? Vet inte, vi har liksom inte kommunicerat i denna fråga men min tanke är att jag är den ansvarige (att återinföra ordning i nuvarande kaos).

Igår hade jag en kär vän på besök. Vi fikade utomhus samtidigt som hennes hund lyckligt utforskade tomten. Sprang över dammen (som fortfarande är frusen) och hittade en skatt i form av kvistar och grenar. Vilken lycka för en hund!

Alltså helt ärligt har jag aldrig sett någon/något levande förvandla grenar till flis! Det tuggades och tuggades och av det som en gång varit en levande gren fanns enbart små, små rester kvar. Fascinerande.

Ett par sköna timmar i vårsolen fick vi, sen sa jag hej då och lovade att städa. Sop och skyffel krävdes och sen återvann undertecknad genom att lägga fliset i den stora sovande rabatten (den som ännu inte vaknat till liv).

Resten av plockepinnet ligger kvar, för den som spar den har. Kanske städar jag idag, kanske i morgon?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar