tisdag 1 mars 2022

Hoppas att vinden vänder

Under den del av året som gått så har en av mina yogaklasser haltat, det är min morgonklass. Tidigare har den flutit på och gått som tåget i flera år, även under pandemin när få besökte studion. Ett tag utökades morgonklasserna till två, då fanns efterfråga. I år däremot så vet jag inte om den blir av, klassen inställs ofta in på grund av för få bokningar.

Jag vet att mina stammisar av olika anledning försvunnit, ett par är pensionerade, någon annan måste vara i tid på sitt arbete i Stockholm, studenter har pluggat klart och andra har skaffat hundvalp ...

Att bygga upp en ny (trogen) skara av morgonpigga yogisar tar tid, speciellt om osäkerheten ifall klassen överhuvudtaget kommer att bli av är överhängande. För ett år sedan hade jag börjat tvivla på mig själv och mina egenskaper, känt mig dålig och tänkt att allt hängde på mig.

Idag vet jag bättre, det handlar om tiden och om ovissheten (är någon vits att boka en klass som så ofta blivit inställd?). En ond spiral ...

Helt allvarligt så vet jag inte vad jag kan göra? Marknadsföra klassen på sociala medier? Visst men studions medlemmar följer inte mig. Som det är nu så kan undertecknad enbart hoppas att vinden vänder och börjar blåsa i den riktning jag önskar.

Är tacksam över insikten att undertecknad är tillräcklig, att mitt arbete som "lärare" är uppskattat och att mina klasser anses bra. Känns så skönt att slippa tvivlet och magontet samt att förstå att det finns orsaker utanför min person som styr varför morgonklasserna haltar. 

Så jag hoppas att vinden snart vänder och att min klass åter vaknar till liv igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar