onsdag 9 mars 2022

"Gropens tid" är tillbaka

Vi har en grop och den har hittills detta år varit i stort sett bortglömd eller i alla fall ignorerad men NU är det dags!

Gropen, som jag kallar den är platsen utanför våra sovrumsfönster. En sänka ( jag och mannen sover faktiskt i det som en gång var ett garage). Ett litet grusat uterum med mur runt. Altandörren vätter ut mot en liten trätrall där det går alldeles utmärkt att kura ihop sig när vårsolen börjar värma. Sitta på en fårfäll med solglasögon, en kopp varmt kaffe eller te och lapa i sig D-vitamin. Sån är jag!

I år är våren senare eller det är åtminstone så det känns. Vi har visserligen haft strålande sol i över en vecka men med minusgrader varje natt så har inte temperaturen orkat stiga så många grader över nollsträcket. Min upplevelse är att vi erbjuds någon form av norrländsk vårvinter.

Först nu känner jag längtan att återinviga gropen. Stolar och bord som senare ställs ut när den "riktiga" vårvärmen kommer är fortfarande vilande i sitt kryp in men fårfäll och skön jacka finns att tillgå samt varma drycker.

Så kanske idag eller troligtvis hellre i morgon för dagen till ära ska jag på information/utbildning men ordspråket lyder "den som spar - den har" och tja det är kanske sant?

Önskar dig en skön dag!

Gropen en sommardag sedd från min säng



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar