måndag 21 mars 2022

Oviktig information från en tentamensvärd

Om eller när du arbetar som tentamensvärd så betyder det avstängd mobil, ingen bok, inget korsord, inget handarbete eller annat som tar fokus från studenterna. Du behöver kunna sitta stilla, emellanåt röra dig i rummet samtidigt som du är totalt närvarande och skannar av sal, människor och bord. Ett stort plus är att kunna göra ingenting samtidigt som du har full koll.

Jag har inga problem med tristess eller att "bara vara" men min kropp gillar inte överdos av stillhet, den är van att röra sig och tror att jag loggar ut för en power nap eller sömn om ingenting händer. Att sitta helt stilla, i timmar är en utmaning. Ögonen vill slutas och undertecknad dras mot ett meditativt tillstånd, den där egna bubblan där jag kan vila utan att sova ...

Nix pix, förbjudet!

Att röra sig i rummet är okey så länge du inte rör dig för mycket - då stör du. Att kolla toaletter är tillåtet - det ingår i mina arbetsuppgifter. Att äta eller dricka fungerar också, då blodsockret höjs samt/eller att röra på kroppen tyst.


Igår när jag vaktade så fick studenterna ha med sig lagböcker, anteckningar samt annat kursmaterial vilket innebar att vi inte behövde övervaka, att fuska var svårt, de skulle svara på fallbeskrivningar. Så vi delade ut extra papper när någon räckte upp handen samt nickade om toaletterna var lediga ... sen satt vi i fyra timmar (skrivtiden).

Oviktig information från en tentamensvärd:

  • Alla studenter (skrev om miljörätt) var klädda i nedtonade naturfärger, ingen stack ut (och inte heller vi, värdar). 
  • Vissa fötter var i konstant rörelse, de lät inte men liksom studsade upp och ner (periodvis även mina egna) medan andra ben var helt stilla.
  • ALLA studenter satt hela skrivtiden (ovanligt) 


Efter avslutat arbetspass så fick kroppen vad den längtat efter, en 90 minuters promenad i vårsolen - så slutet gott, allting gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar