måndag 14 november 2022

Handfatet som led av tandsten
Min man är en trollkarl! Under våra 30 år som gifta har jag aldrig fattat det, inte förrän igår.

Hemma hos oss har vi två toaletter och med det sagt lika många handfat. På gästtoaletten har jag länge stört mig på det fula handfatet, redan när vi flyttade in såg jag att det var skadat.

Det finns ett "nytt" handfat till lilla toaletten, vilket förvarats i källarförrådet sedan vi flyttade till huset ... say no more.
 
Bortglömt men ändå inte, en gång tog vi fram det för att mäta. Tanken var att byta hela inredningen men då behövs hantverkare, typ rörmokare så vi prioriterade bort denna lilla aktivitet. Eller nu ska jag vara sanningsenlig, toaletten är smal och handfatet för stort (med andra ord så passar det inte) vilket är den främsta anledningen till att renoveringen rann ut i sanden.

Skadad emalj. Jag har skurat och rengjort men handfatet har aldrig sett särskilt fräscht ut. Funderat på ifall det skulle gå att måla över? Går ett handfat i emalj att renovera?
Härom dagen var det som nytt???

Mannen hade haft en fixardag när jag arbetat och beslutat sig för att testa en sak. Med skruvmejsel skrapade han det skadade området och hör och häpna,  beläggning släppte! Handfatet har lidit av tandsten!?

Rent och fräscht glänser handfatet och varje gång jag ser det så tror jag inte mina ögon. Min man kan trolla ... det känns som om han bytt och satt in ett nytt i smyg trots att jag vet att det är vårt gamla vanliga. Hurra!!! Underbart.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar