söndag 27 november 2022

Heja mig!

                                        

Så har jag kickat igång mig själv och både bakat saffrans biscotti med vit choklad samt saffransmums och vår egen mjuka pepparkaka. Heja mig!!!

Du som inte känner mig så bra har antagligen inte en aning om att baka är en aktivitet som sällan sker hemma hos oss. Lusten och motivationen finns liksom inte där och mannen går därför till bageriet och köper eller slänger ihop något själv om han önskar fikabröd.

Helt ärligt så kan jag, det är inte där skon klämmer. När undertecknad arbetade i skolan,  inom specialundervisningen så stod just "baka med Mia" högt upp på önskelistan hos flera av våra elever. Just då guidade jag främst och lät barnet vispa och blanda men stunderna var alltid mysiga och efterlängtade.

När jag själv var liten och under min uppväxt så bakade jag och syrrorna ofta, matbröd, kakor och bullar. Varken mamma eller pappa sa nej, så länge vi diskade och städade undan efter oss så fick vi hålla på hur mycket vi ville. Mamma kunde dessutom lägga in beställningar trots att även hon bakade. Vad gällde pappa så var han värsta storbagaren om han kände för det, då var hela köket fyllt av bullar och det doftade långt ut på gatan! 

Tror att min lust minskade när jag flyttade hemifrån, inte hade någon att baka åt och sällan längtade efter fikabröd.

När grabbarna var små vaknade lusten till liv och fyller någon år så görs allt från grunden samt denna tid före jul. Vi har aldrig så mycket fikabröd hemma som just under december månad.

Heja mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar