tisdag 21 augusti 2018

Det här med spellistor ... måste bli bättre på det!


Långsamt börjar jag känna mig trygg och betydligt säkrare i min yogalärarroll. Övning ger färdighet, det är det enkla svaret. Vill du bli bättre så finns inga genvägar.

Varje vecka planerar jag en ny klass. Den ska testas och nötas in. Klockas, först när detta sitter så presenterar jag klassen för mina elever. Mitt block är med, ifall att jag behöver snegla, kan hända att vem som helst (= jag) får hjärnsläpp ...

Ännu är jag en rookie. Som nybakad yogalärare (egentligen fortfarande instruktör) behöver jag göra 50 klasser för att skaffa erfarenhet och rutin. Hittills har jag hunnit med 30 så jag är mer än halvvägs! När jag bockat av de resterande 20 kan jag scanna in underlaget till min lärare, därefter kan jag certifiera mig som just yogalärare hos Sveriges Yogalärare. Får då ett eget sigill att jag är registrerad där, fram till dess är jag instruktör med sigill för utförd och godkänd utbildning.


Igår under den klass jag höll så inträffade något som inte kändes helt bra. Jag har spellistor på
Spotify, vilka jag använder under mina klasser. Låtar valda av mig. Jag brukar sätta spellistan på shuffle och hittills har det fungerat utmärkt, fram till igår kväll.

Under avslappningen och den rogivande shavasana då jag ger lätt massage till de som önskar så hade jag önskat andra låtar än hip hop ...

Rogivande? Tveksamt. Efter klassen frågade en yogi lite försiktigt om musiken ...

Jag sa som det var och bad samtliga om ursäkt. Någon hade inte märkt någonting, en annan tyckte att låtvalet var spännande  och själv kände jag att KANSKE finns det en anledning att ha låtarna i rad, inte slumpmässigt, "hur som helst" enligt shuffle!

Shit happens ... yogisarna tog det bra och jag är glad för det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar