lördag 11 augusti 2018

Vad är det som tjuter???


Det ena dramat avlöser det andra (i butiken) ...

Ett äldre par frågade mig om vi har hiss, frun hade ont i sina ben. "Javisst", svarade jag. "Den är upptagen nu men om ni väntar så är den strax ledig" Det äldre paret nickade glatt och gick bort mot hissen.

Själv fick jag fullt upp och glömde bort hissåkarna. Plötsligt börjar det tjuta, en vass och skärande ton. Jag fattade ingenting? Vad var det som lät så? Kunder drog i mig och jag släppte oljudet för någon minut. Så uppmanades jag hämta grejer i hissen.

En branddörr stod på vid gavel? En nödutgång som är förbjudet område, en dörr som finns men som vi aldrig använder. Får inte. Varför?

Så minns jag det äldre paret, hade de gått in? Av vilken anledning? Jag kunde inte se eller höra någon men gick ändå in i korridoren och ropade. Inget svar. Gick ut i butiken igen och drog igen branddörren. Tystnad ... ljuvligt.


Efter någon minut söker en kvinna upp mig, hon påstår att hennes föräldrar fastnat i hissen. Detta är omöjligt eftersom jag precis då öppnade dörren. Kvinnan håller sin telefon mot örat och säger att hennes pappa inte vet var de är?

Då minns jag paret som ville åka hiss. Jag berättar vad jag vet och säger att branddörren stått vidöppen, att alarmet tjutit ordentligt, att jag gått in och ropat men utan resultat. Självklart fick kvinnan utforska det förbjudna utrymmet på andra sidan dörren. Alarmet gick igång igen. Efter några minuter kom kvinnan tillbaka med sina föräldrar.

Alltså vad skulle gamlingarna in där och göra? De skulle ta hissen bredvid. Om det varit barn eller nyfikna ungdomar så skulle jag förstå men ett äldre par?

"Jag lämnade dem en sekund", stönade kvinnan "och då händer det här."
"De har varit på äventyr", säger jag och stängde branddörren så att tjutet tystnade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar