lördag 18 augusti 2018

Goda päron med tuff uppväxt, vilka klarat sig själva typ som maskrosbarn


Eftersom vi inte har någon volontär trädgårdsmästare och inte heller någon avlönad så kliver jag på även den tjänsten. (Inte 100%, vi delar broderligt på arbetsbördan, alla arbetar efter sin förmåga, tid och ork).

Denna helg då jag arbetar i butiken så kör jag morgon/förmiddag hemma. På gårdagens schema stod: plocka äpplen från gräset. Kan låta enkelt men vi har sju fruktträd, fem av dessa är varierande sorter av just äpplen.

Fallfrukt: ätmogen, kantstött, skadad eller rutten. Steg ett sortera. Välj vilka äpplen som ska tas till vara och släng resten i sopsäckar ... tog flera timmar och blev många säckar. Resultat: stor kasse frukt till mina kollegor, ett gäng svarta sopsäckar med kasserade äpplen och flertalet skålar fyllda för husbehov.


På tomten står även två päronträd. Under den heta sommaren så brakade två stora grenar och föll till marken, dessa drogs till plattorna vid komposten för att vid lämpligt tillfälle fraktas till sopstationen trädgårdsavfall. Igår när jag plockade äpplen så upptäckte jag till min förvåning att de små päronen vuxit till sig och mognat!!!!

Trodde inte detta var möjligt på knäckta grenar. På något sätt har frukten fått näring och kraft att bli just färdiga päron???!!! För mig är detta ett mirakel. Magi! Goda päron med tuff uppväxt som klarat sig själva, typ som maskrosbarn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar