måndag 25 februari 2019

Baka bröd?


I min nya fas (i livet) så funderar jag och mannen på hur vi kan dra ner och minska våra fasta kostnader. Den ekonomiska sits vi sitter i är INTE fet. Utan månadslön (min) som kommer in i slutet av varje månad ser allt väldigt annorlunda ut.

Mannen som fortfarande är sjukskriven på grund fysisk utmattning (bonus efter den brustna blindtarmen och alla dess miljoner elakartade bakterier som spred sig genom mage och tarmar) är inte heller någon höginkomsttagare.

Alltså letar vi vägar att kapa det vi inte behöver. Tänker om, tänker nytt.

Härom dagen undrade mannen hur många brödrecept jag har? För matbröd kostar pengar och det går åt några bröd i veckan. Kanske han börjar baka?

Jag kom helt av mig, i vad jag nu sysslade med. En på alla sätt vettig idé.


Det här med att baka är ingenting någon av oss gör så ofta, typ "aldrig" och framför allt inte mannen. Han fick visserligen ett ryck för någon vecka sedan och plockade ut nygräddade blåbärsmuffins ur ugnen. Väldigt goda. Kanske fick han blodad tand?

För min del så får han gärna baka matbröd. Vilken lyx!

Det fanns en tid för många år sedan, då jag var fattig student, som jag bakade allt mitt bröd. Tanken då var att jag aldrig skulle sluta med det. Senare träffade jag mannen som i stort sätt enbart åt vitt bröd (jag åt grovt alternativt hårt bröd) och det fungerade liksom inte med brödbak ...

Idag gillar vi i stort sätt samma bröd vilket gör att mannens idé blir intressant. Själv har jag letat fram några recept, lagt fram dessa synligt, nu återstår att se om det blir verklighet av idén? Kanske kommer jag hem en dag och möts av doften av nybakat!?!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar