söndag 10 februari 2019

Glassplitter och nybakat


Tänk dig känslan när du varit hemifrån och tränat, du sticker in nyckeln i låset, vrider om och öppnar ytterdörren och DÅ möts du utav doften av nybakat!

Mannen hade  (kors i taket ... vet inte när det hände sist och om det ens inträffat under detta decennium?) bakat stora blåbärsmuffins!

Att han funderat och planerat har jag förstått. Jag har sett kassarna från affären men valt att inte säga något. Ge honom chansen att få överraska. Och att kliva in genom dörren både hungrig och trött samtidigt som näsan sniffar och signalerar "nybakat" är en ljuvlig känsla.

Saftiga och goda blåbärsmuffins! Mums.


Sen blandades gårdagen med rotande i flyttkartonger, sorterande och planerande. I en låda fylld med tavlor och gamla inramade fotografier återfanns massor av glas. Splitter som uppstått när tavlor nötts mot varandra och kartongen kanske hanterats mindre varsamt trots att det står varningstext på lådans utsida.

Montera isär och sortera glas för sig, brännbart för sig och metall för sig. Spara de fina gamla bilderna och stapla allt i högar innan det blir dags att besluta vad som ska upp på väggar, vad som ska slängas och vad som ska förvaras. En annan dags arbete ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar