onsdag 27 februari 2019

Om nyheterna visar upp en galen och gapskrattande kvinna så kan det vara jag


Idag bär det av, ut på äventyr! Jag tar tåget till Göteborg för att uppfylla en av mina drömmar, gå FLYogautbildning för Milla Floryd (en yogalärare jag länge beundrat).

Vad som är spännande är hur jag mitt i alltihop måste arbeta mentalt. Visst jag borde enbart jubla men samtidigt får jag ett stresspåslag varje gång jag ska ut och resa, brukar lugna sig när jag väl (i detta fall) satt mig på tåget.

Det finns en orsak till att min kropp är känsligare idag än när jag var tjugo. Under många år levde jag med inflammation i min tunntarm, något som jag då var helt omedveten om. Med höga krav på mig själv, ständigt planerande för att få livspusslet att fungera och att slippa säga nej till mina egna önskemål så var jag "ständigt på väg". Jag dubbelarbetade, tränade, skjutsade kidsen till träningar, skrev bokmanus och försökte hålla mitt sociala nätverk fungerande. Tack och lov bodde vi på landet vilket innebar att jag snabbt kunde fylla på med energi från skog och trädgård.


För mycket svart kaffe utan att äta något till retade tarmarna, försvagade slemhinnorna och fick min kropp i obalans. Men det var då. Idag vet jag bättre. Vet vad jag behöver välja bort och när. Min kärlek till kaffe är emellanåt mest på distans och det är okey, jag har accepterat "som jag bäddat får jag ligga".

Nåja, tillbaka till mitt nya äventyr, det som börjar idag. En trip till Göteborg för att bo på Astronautens och hans roomies soffa under fyra nätter. Jag tar snabbtåget och undrar hur det kommer att vara? Kommer jag att reagera på speeden? Mannen har försett mig med åksjuketuggummi. Kanske känner jag ingenting eller så behöver jag ta 1/4 bit?

Att jobba mot eventuella stresspåslag är oundvikligt. Idag vet jag hur jag ska göra. Andas. Sjunga. Skratta. Det finns mindfulness appar men det som fungerar absolut bäst och direkt är att gapskratta! Det liksom klipper av stresstrådarna. Sjunga kommer på andra plats. Så om nyheterna visar upp en galen och halvtokigt kvinna som gapskrattar utan synlig anledning så kan det vara jag, i så fall vet du att det enbart handlar om ett ofarligt stresspåslag på grund av resfeber.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar