lördag 9 februari 2019

God morgon världen!


Varje morgon under tre månader har jag stigit upp halvsovande för att hinna meditera före frukost. Vid något enstaka tillfälle har jag skjutit på denna dagliga aktivitet till efter lunch alternativt kväll. Jag och mannen startade upp detta tillsammans, då när livet.nu härjade som mest. Idag är jag mer eller mindre ensam kvar.

Mannen mediterar när lusten faller in.

För egen del känner jag hur skönt det är att få vakna långsamt under en timme. Vad som kan vara ett hinder nu när det återstår ca två veckor är tiden. De första veckorna handlade det om att avsätta en halvtimme, vilket är betydligt enklare än en timme.


Emellanåt kan jag längta till kursen är klar och jag själv kan bestämma hur lång tid jag vill och har möjlighet att sitta. Vissa dagar är mindre enkla att få ihop schemamässigt men först och sist handlar allt om god planering och prioritering.

Så jag fortsätter att smyga upp i ottan och lagom till mannen vaknar kliver jag av min matta och är redo att möta en ny fräsch dag. Pigg och skärpt i huvudet samt lugn i kroppen. Ett väldigt skönt sätt att starta morgonen på. Prova!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar