onsdag 6 februari 2019

ROOKIE stämplat i pannan


Jaha, då har jag satt på mig hatten NYBÖRJARE igen, fattar inte mycket och får använda chatten typ hela tiden.

Har börjat vada i bokföringsträsket och det är kletigt och geggigt. Hur smidigt jag än rör mig så är det som om någon hoppar bomben rakt framför mig så att leran stänker kors och tvärs.

Men som jag bäddar får jag ligga. Även denna tegelsten ska jag kunna hantera och lära mig bygga något stabilt av. Det är bara att stå ut med "rookie stämpeln". Tids nog kan jag gnugga bort den. Just nu är det bättre att det lyser rött omkring mig och att alla ser samt förstår att jag "inte kan någonting" ... för NU måste jag följa regler och ordning, inrätta mig i ett färdigt system. Skjuta från höften är mindre uppskattat på den här planhalvan.


Hann inte mer än logga in innan jag blev tvungen att trycka på chatt-knappen. För mig är ingenting logiskt, snarare förvillande. Men sanningen ska fram och så här i efterhand så får killarna och tjejerna i chatten högt betyg! Efter massor av frågor och kliande i huvudet så hade jag lyckats beta mig igenom hela januaris bokföring. Ordnat fakturor och hittat rätt kontokod till varje post.

Alltså jag grejade det!!! Luddig i huvudet men stolt och med en skön lättnads känsla kunde jag logga ut och klappa mig själv på axeln. Även de största hinder går att ta sig över, det gäller bara att INTE ge upp.

Fatta hur skönt det var att komma till gårdagskvällens klass och få höra att flera längtat efter att få yoga med just mig?! Mattan är nog mer min hemmaplan än bokföring, åtminstone känner jag mig bekvämare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar