söndag 18 oktober 2020

Är det traditionella möjligt?

Nu är det ungefär två månader till jul och hemma hos oss undrar vi hur den mysigaste av högtider ska kunna förberedas? I år krävs smartare tänk och lösningar än någonsin tidigare.

Varför?

Kort svar: Audrey. Längre svar: vi har inga innerdörrar att stänga förutom de som går till sovrum samt toalett, badrum och förråd.

Eftersom vi haft kattungar och yngre katter som presenterats för julen tidigare så vet vi att granar kan vältas och sättet vi pyntar på kanske städas (läs: leks) bort. Hur ska vi tänka när vi har en speedracer i huset, en liten dam som är nyfiken på livet och testar ALLT? 

Om hon gör som vi tror så kommer hon att 

  • hoppa upp i granen (ett beprövat test som både Tintin och Tiger utförde med resultat att hela granen rasade och favoritkulorna samt belysning tackade för sig). Hittills har vi kommit på henne med att hoppa upp i gardinen (som om den var en lian) vilket självklart är förbjudet ... 
  • plocka på sig alla små tomtar, krubbfigurer och annat som hon kan spela fotboll med, tjejen bryr sig inte ifall leksaker är självrullande. 
  • bita sönder paket med tillhörande snören
  • döda halmbockarna
  • använda girlanger som lianer
Hur Stanley agerar är mer osäkert. Han följer regler och är försiktigare. Kanske kommer han att krypa in under granen och mysa precis som Ravelli gjorde? Eller så hakar han på Audrey? Svaret redovisas efter jul.

Tiger inte Ravelli


Så hur ska vi tänka?

En lösning är att dekorera inne i poolhuset, låta julen flytta dit med julgran och allt. Audrey och Stanley hålls på behörigt avstånd. Smart men tråkigt. Eller ska vi köpa plastgran och enbart hänga upp okrossbart pynt? Hmn ... vill inte. Julen är en familjehögtid, alla ska få vara med MEN utan dörrar att stänga nattetid så leker vi med elden. Kanske det är lika bra att bädda vid granen och på så sätt markera?

Helt ärligt så känns det riktigt skönt att det är två månader till jul
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar