söndag 30 maj 2021

Mysteriet med "hinken"

Check på pool, nu är den igång! Om kemin håller vet vi inte förrän lite senare under dagen då jag hunnit leka kemist och analysera mätvärdena men "so far so good".

Den äckliga ärtgröna sörjan har förvandlats  till en ljust blå nyans enbart genom att starta upp,  få rotation och rörelse i  systemet samt tillsätta aktivt klor (=chockklorera). Den finmaskiga duken i hinken samt det stora sandfiltret har fått arbeta hårdare än andra år men också fått vila i form av dubbel backspolning samt byte av engångsfilter.

Vardagsmagi!

Det är lätt att förstå hur giftigt klor kan vara då det snabb och synbart blir skillnad efter en stund. Bra eller dåligt? Tja ... ?


Men nu ska inte detta blogginlägg handla om poolen utan om den lilla hink som går att ta ur breddavloppet för att byta filter samt eventuellt lägga i en klorpuck (inte vår grej, vi har slutat och väljer istället aktiv klor). 

I förrgår fanns hinken men igår var den spårlöst försvunnen!???

Under vår uppstart i lördags då inget fungerade som vi önskade så gjorde jag i ordning den lilla hinken  (satte på ett nytt fräscht filer) men då vattnet inte rann som det borde så ställdes hinken bredvid poolens  breddavlopp (för att sänkas ner så snart systemet kickat igång).

När vi senare avbröt för att göra kväll så trodde jag att mannen städat undan hinken och han trodde att jag plockat bort den. Lejonkungen å sin sida fattade inte vad vi pratade om eftersom han inte involverats. Hur som så var hinken totalt borta? Fanns ingenstans, när vi letade under Morsdagens tidiga förmiddagstimmar.

Jag kollade närområdet, under vinbärsbuskar, i stora rabatten och i pumphuset. Mannen checkade under bilen och längs grusgången. Ingen hink?


Var var den???

  • För tung för skator att flyga iväg med
  • Inhängnad tomt vilket betyder att den bör finns hemma hos oss
  • Ingen vind som kunnat blåsa iväg hinken

Hade någon gått in på vår tomt och kidnappat hinken? Osannolikt. Vem skulle vilja stjäla en poolhink? Snacka om mysterium!

Tur att vi hade en i reserv, en bättre begagnad som likt ett reservdäck kom väl till användning. Från bänken hamnade hinken direkt i startelvan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar