onsdag 26 maj 2021

Som en tunn soppa på avokado

Vår pool och damm är ännu inte uppstartade, vilket innebär att vattnet står stilla. Fokus har varit på annat som exempelvis trädgården. En sak i taget har vi tänkt och öppnade pooltaket för ventilation.

Efter all pollen och allt frömjöl som rört sig i vinden har vattnet långsamt ändrat färg från blått till grönt och ser mest ut som en väldigt tunn soppa på avokado eller gröna ärtor. Mindre fräscht ...

Vi behöver starta upp, sätta på pumpen och kicka igång poolsäsongen med analys av vattnet (läs chockklorera) samt tillsätta de kemikalier som krävs, typ pH sänkande alternativt höjande pulver.


Vad gäller dammen  så handlar det om att förfina lutningen i rännan så vattnet rinner i lagom takt (tillbaka från dammen till det lilla "förmaket" där pumpen sitter. Under de år vi bott i huset så har jorden och stenarna rört sig, vilket innebär att det slutna systemet inte fungerar så bra som det borde (längre).

Men ... poolen först, sen dammen. Vi låter dock allt utlovat regnet strila klart. Kanske kavlar vi upp ärmarna under helgen?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar