lördag 1 maj 2021

Rosa stilettklackar



Jag har ett kluvet förhållande vad gäller konsumtion, det jag/vi behöver känns alltid okey men sen ...

Vad är egentligen nödvändigt förutom mat i magen, kläder på kroppen, en säng att sova i och någonstans jag kan kalla mitt hem? Samtidigt älskar jag design, inredning och mode, du hör själv hur motsägelsefullt det låter.

Normalt sätt (när det inte är pandemi och vi rör oss friare) är det helt underbart att springa på ett par shorts eller en klänning som högljutt ropar mitt namn. För mig spelar det ingen roll om det är second hand, loppis eller en mer traditionell butik, blir jag förälskad så blir jag.


Återbrukskänslan är stark, att handla nyproducerat är inte viktigt. Så därför ska jag berätta om min Mors dags present anno 2017, ett par rosa pumps med stilettklackar! Låter det som jag, Mia? NÄ ...

Jag bär aldrig rosa och har inte haft någon rosa period i hela mitt liv. Höga klackar är inte heller något jag föredrar, de är inte "hopp och springvänliga". Jag får ont i fötterna och känner mig obekväm.

MEN längst fram på skorna jag fick är Marilyn Monroes ansikte målat a' la Andy Warhol. Så coola! Märket är Wildflower och storleken två nummer för stora för mina fötter. Mannen hittade dessa på Stadsmissionens loppis för 60kr. Han vet att jag inte kan använda skorna på traditionellt sätt. 


"Du gillar ju coola inredningsprylar"

Wow! Ja :)

Så fick jag höra historien om hur han gjort sitt fynd samtidigt som han uppmanade mig att titta längst ned i kartongen, där låg en inbunden bok som han fått på köpet?! "För en god sak" / Stadsmissionen. En bok som är aktuell och som handlar om människor i vår stad. Om krögare, om entreprenörer och om de som haft ett tufft liv och på något vis fått hjälp via just Stadsmissionen. En bok full med levnadsöden och recept. En varm och vänlig bok.


Hej svejs!

För dig som undrar så kan jag berätta att skorna finns att studera på vår lilla toalett, där de hänger i sina klackar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar