lördag 23 oktober 2021

Väntar fortfarande på det stora "lövsläppet"

Så är det dags att börja förbereda för vinter i vår trädgård, åtminstone vad gäller möbler och pool. De flesta av våra träd har i stort sett alla löv kvar (?!) utom blodhäggen vid dammen som står naken. Vi kan konstatera att växterna har lite olika sätt att ta sig an den senare delen av oktober, kaprifolen är helt grön och blommar fortfarande precis som rosen medan vindruvorna hänger på häggen och fäller sina blad.

Soligt och krispigt kallt. Vackert.

Det var dock mindre angenämt att dammsuga vår pool, helt ärligt räckte det med att behöva köra ner halva armen i det kalla vattnet (då slangen skulle monteras i breddavloppet) för att konstatera att jag hade noll lust att ta ett dopp.

I går fixades dammsugningen från poolkanten (inte som tidigare år i bassängen) och efter det chockklorerades vattnet. Idag återstår att backspola, pumpa ut en del vatten, ta in pump och vintersäkra poolen.

Möbler och pool går i ide men inte hela trädgården, vi väntar fortfarande på det stora "lövsläppet". Den krattning som gjorts är ingenting mot vad som kommer ... 

Önskar dig en skön söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar