lördag 4 februari 2023

Bästa läxan ever!

                                       


En gång, för flera år sedan fick jag och mina kollegor en läxa, kanske den bästa jag någonsin fått?


Uppgift: Dansa i hissen!

Men hallå, jag åker inte hiss ...  tar trapporna, alltid. Det är så skönt att röra på sig, ungefär på samma sätt som om jag åker rulltrappa så står jag sällan helt stilla. Min kropp älskar att vara i flöde och hissen går sällan snabbare.Men så var det anledningen till läxan, den tilltalade mig.

I Sverige är vi inte alltid så bra på att fira, att salutera livet, det som är bra. Att göra fest i vardagen och njutningsfullt ge oss hän. Skoja. Leka. Tillföra glädje i stunden, sådant som ger oss positiv energi.
Musik är något som de flesta älskar och när en favoritlåt spelas blir det ofta svårt att vara helt stilla eller att låta bli att sjunga med.

Fira livet, gör dig själv gladare ... varför inte?
Så varje gång jag kom till jobbet (där fanns hiss som alternativ i trapphuset) så valde jag hissen. När dörren gått igen dansade jag hejdlöst med eller utan musik. Svängde med armarna och skakade på rumpan. Fem våningar hade jag på mig innan dörrarna gled upp och undertecknad var pånyttfödd.

Bästa läxan ever!!!

Tror att jag ska plocka upp den uppmaningen och emellanåt ta hissen (när tillfälle ges, typ när det är dags att undervisa i aerial yoga) bara för att få njuta av energipåslaget som följer. Testa gärna du med ... och får du sällskap så bjud upp!Skaka loss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar