måndag 27 februari 2023

Gropens tid närmar sig

 


Igår infann sig känslan av vårvinter, vilket inte inträffar ofta i vår stad. Om du växer upp i Norrland som jag gjorde så existerar fem årstider: vinter, vårvinter, vår, sommar och höst.
Vårvintern är magisk. Solen värmer men det finns fortfarande snö och sitter du i lä så kan du höra droppet när det vita smälter. Kanske har du åkt skidor (på längden eller tvären), skridskor över naturis eller promenerat innan du gräver en grop, lägger ut en fäll och sätter dig för att dricka något varmt och äta matsäck?Just nu har vi snö(!) och eftersom nätterna varit kalla så smälter den långsammare. Solen visar sig, den värmer skönt och takdroppet är intensivt. Alltså hur härligt är inte detta!? De flesta vill ut. Vill passa på. Sitta på en parkbänk med vänner eller kollegor och sörpla dagsljus. För vi är många som längtat!
Vi (jag och mannen) är lyckliga ägare till en skön och inbäddad altan utanför vårt sovrum. Den nedgrävda gropen ger både vindskydd och lä. Du får vara ifred och är nästan osynlig. Från början var sovrummet ett garage men gjordes om av tidigare ägare. Helt ärligt så är det inte fel att sova i detta rum.De vårmånader vilka vi snart går in i är den bästa tiden för denna uteplats. Sitta på trappan med en kopp kaffe eller te, musik i lurarna alternativt en bra bok.

När sen sommaren kommer blir det alldeles för varmt att hänga där, då får tvätten torka på en ställning i gruset med doften av vindruvor och kryddväxter som sällskap.


Önskar dig en skön tisdagInga kommentarer:

Skicka en kommentar