onsdag 8 mars 2023

Han kom och han åkte, precis som snöovädret ...


I tisdags kväll efter min aerialklass så plockade jag upp Astronauten nere på stan. (Han arbetar i Stockholm denna vecka men hade åkt till vår stad för att vara med i en pod). 

Mannen hade med tanke på snökaoset i huvudstaden ställt frågan till sonen om det kanske var bättre att ställa in? Skulle tågen gå? Och om han kom fram, skulle han då ha möjlighet att ta sig tillbaka till jobbet? Astronauten chansade och det gick bra. Den verkliga nederbörden anlände inte förrän natten mellan tisdag och onsdag.

Hann hänga ett par timmar innan sovdags och beslöt att ställa klockan tidigt eftersom både bil, trappa och uppfart antagligen behövde skottas/sopas. Tåg valdes och vi sa godnatt.

Under natten hörde jag plogbilen och tänkte JA vad bra!



Stanley väckte mig innan klockan ringde och efter en snabb frukost sopades bil och trappa. Morgonen var stilla och det var inte så mycket snö som fallit, kanske 5 cm? Alla vägar var plogade och sonen kom i god tid till sin avgång, hann dessutom till jobbet med marginal.

Visade sig att vi valde rätt tåg, kaoset kom senare (på morgonen) då snön föll kraftigare och vindstyrkan ökade. Vilken tur! Kändes som ett extra plus att vi hade digitala möten och arbetade hemifrån med några rörelse- samt styrkepauser för att sopa och skotta.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar