onsdag 20 juni 2018

Döden under ytan


I tisdags, på min lediga dag, så hämtade jag det stora paketet, inte på ett ICA nära mig men på ett som har Post Nord hantering.

När vi bodde mitt inne i city så handlade det mesta om närhetsprincipen, jag kunde handla, gå på systemet och hämta paket i samma galleria. Inte nu, i tisdags behövde jag använda bilen.

I paketet som vägde lika mycket som en symaskin låg massor av bubbelplast samt ett antal ex av den senaste novellantologin jag är med i.

Sjön. En bok fylld av "skräck", närmare bestämt 49 stycken historier.


Jag kan inte skriva läskigt, det är inte min grej. Möjligtvis känslor och relationer men berättelser som ger dig kalla kårar är utanför min bekvämlighetszone.

Gillar inte mörker som tynger ned, intriger, hat och planlagda taskigheter. Ändå skrev jag, skickade in och ... blev utgiven?

Fick tänka utanför boxen och arbetade på två parallella noveller innan magkänslan tog beslutet vilken historia som skulle skrivas klart. Hade egentligen inte tid, brydde mig förvånansvärt lite om utgången av uppdraget eftersom så mycket annat hände i samma veva (yogalärarutbildning m m) att jag fatiskt inte förstod att en av mina drömmar slog in ... igen!

I tisdags kunde jag hålla i boken, den är snygg. Jag står för en liten, liten del av innehållet, enbart några sidor men jag är stolt. Glad över vännen som pushade mig, nöjd över att jag trots allt försökte och som pricken över i lyckades ta mig i mål.

Ja! Heja mig!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar