torsdag 21 juni 2018

Efter regn kommer sol???


Så är den här en av årets mest mytomspunna dagar: Midsommarafton.

Tunna sommarklänningar, kransar i håret, blommor i överflöd och dukade bord utomhus. Sju sorters blommor under kudden, jordgubbstårta, dans runt midsommarstång, lekar och upptåg. Familj, vänner och fest.

Ute blåser det storm och regnet strilar. Temperaturen har sjunkit. Jag konstaterar att detta är vi vana vid ... just denna högtidsdag. Drömmen om sol, bad och värme känns långt borta.


Vi åker ut till kusten, till brorsan och deras underbara sommarställe. Idag blir det regnställ, gummistövlar, fleece och raggsockor, kanske även underställ? Vill inte frysa så badkläder och tunna sommarkläder lämnas hemma.

I skrivande stund när vinden viner och regnet smattrar mot rutan så vill jag helst krypa ned i sängen igen, under en mjuk och varm filt. Känslan är mer höst än sommar, kroppen önskar gå i ide.

Har ett par timmar på oss att vakna till liv innan det är dags för avfärd. Sen får vi se hur det blir med midsommarstången, kanske beror det på regn och storm eller inte? Kanske trotsar vi vädrets makter och klär den som vi brukar?

Ha en underbart härlig Midsommarafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar