lördag 16 juni 2018

"Man tager vad man haver"


Det finns så mycket jag vill fixa och köpa till vårt nya hem men hittills har jag varken haft tid eller ork. Vad jag dock hunnit med är tre stora tomatplantor som planterats i kruka utanför vår sovrums dörr (altandörr).

Ni som bor i samma stad som jag vet hur mycket det kan blåsa ... så där så det tar emot att ta cykeln till och från arbetet eftersom det finns risk för motvind så stark att det känns som att jag inte rör mig ur fläcken (framåt).

Här om dagen var en sådan dag. Jag hade tvättat och hängt kläderna utomhus på en ställning med klädnypor. Visade sig att det var ett smart drag (kanske inte att placera de blöta kläderna bredvid tomatplantorna), "nyporna" kom att behövas på grund av kastvindar.

När jag kom hem upptäckte jag till min sorg att alla tre plantor knäckts under topparna ...


Mina dyra plantor! Vad går att göra när livet ställer om och det inte alls blir som jag tänkt? Skulle jag gräva upp och kassera dessa plantor?

Nej! Så lätt ger inte jag upp. Letade reda på sårtejp och plåstrade om de brutna stjälkarna, liksom spjälkade ungefär som om du har ett benbrott. Det får bära eller brista, kanske vaknar tomaterna till liv, kanske inte?

Jag säger som Kajsa Warg man tager vad man haver .Inga kommentarer:

Skicka en kommentar