söndag 27 juni 2021

Det skulle ju inte ...

Det blir inte alltid som vi tänkt oss ...

Självklart ingen nyhet för någon men ibland blir det mer uppenbart. Igår när vi fick en "extra" söndag efter Midsommardagarna så valde vi att fixa ute. Mannen tvättade bilen och jag rensade ogräs (med allt regnande och de höga temperaturerna så växer det mesta så det knakar).

Efter lunch tänkte jag unna mig poolhäng, få bada och njuta i solen och kanske lyssna på sommarprat. Hann softa en stund innan åskan mullrade in och med den regnet. Badandet avbröts och jag gick in.

Mannen stönade ... bilen som blänkt ren och fin var nu plaskvåt. 

När regnet upphörde torkade mannen bilen igen. Han hann knappt in förrän nästa skur oväntat dök upp. Nu surnade mannen till och svor. Timmar av arbete till ingen nytta? Av ren snällhet försökte jag blidka honom med att undertecknad kunde torka bilen torr.

Mannen muttrade, sa att han var tacksam (fast han just då inte lät som att han var det) och svarade att jag kunde få hjälpa honom. Ut igen. Resultat en skinande och glänsande bil ... igen.

In, fixade fika och i samma veva som jag landade med ändan på stolen så hörde jag regnet igen. Oops. Alla trasor låg nu i tvättmaskinen och vi tittade på varandra. Verkade inte vara någon idé? Beslöt att låta det gå någon timme och sen om vädret tillät torka av bilen  ... igen.

Mannen torkade ... och nytt åskregn kom. Vi la ner tanken på en blankpolerad och torr bil, helt klart inte vår dag.


PS. Om du undrar över min Midsommaraftonsoutfit så kan jag sammanfatta den så här: gummistövlar, långklänning och skidstrumpor i ull haha DS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar