tisdag 29 juni 2021

Gissar bajset


Ganska nära vår altan hittade mannen två bajshögar. Vi vill tänka att det är ett rådjur eftersom det känns mest troligt men spillningen låg inte utspridd i kulor, istället såg vi två prydliga högar där bajset (kulorna) liksom limmats ihop???

What?

Räv ... nej. Hund eller katt ... nej. Googlade och det som just då verkade mest likt var älgens avföring men vi har aldrig sett någon sådan i vårt grannskap så vi strök skogens konung.

Magkänslan viskar fortfarande rådjur men vad vet vi?

Vad mannen däremot upptäckt är att ett par hackspettar håller till i vårt stora päronträd! Känns exotiskt. Vi skulle gissat att de bygger bo i skogen, inte i ett villaområde. Visst vi bor lummigt och naturnära men hackspettar?

Åh andra sidan så slutar jag förvånas, både människor och djur gillar att hänga hemma hos oss och päronträdet är ett bra ställe om du söker lugn och ro. Det är högt och fullt av grenar då jag aldrig beskurit just det (i dagens läge och redan då vi flyttade in så behövdes en expert för att gallra ur), vi har därför valt att låta "det" vara just träd.  Ljuvligt goda päron bjuder det oss på och nu hyresgäster i form av ett hackspetts par. Coolt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar