torsdag 3 juni 2021

Vårt försommarparadis

Jag har landat i någon form av semestermood trots att jag inte är helt ledig, klasserna har visserligen blivit färre men terminen är inte riktigt slut ännu.

Känslan av sommar är ljuvlig! Att kunna gå i shorts och linne, att arbeta i trädgården och sen sätta sig med en bok i skuggan eller solen. Ljudet från poolen, fågelkvitter och insektssurr skapar en harmonisk atmosfär. 


  • Check på alla flygande hängmattor, gungor och aerialutrustning.  För den sistnämnda krävdes det en del tankearbete då jag behövde en stadig gren cirka fyra meter upp från marken. Det enda träd som kunde erbjuda detta är vårt päronträd. Andra haken var stege ... Mannen fick plocka fram en ur gömmorna och sen fick jag klättra högt upp. Montera. Hänga upp. Upptäcka att denna dag så hamnade gungan alldeles för högt (i förrgår för lågt). Klättra upp. Montera om. Hänga upp gungan på nytt och sen glatt konstatera att mitt ögonmått stämt. Blir lite halvknöligt att släpa fram jättestegen varje gång gungan ska upp och ner men så blir det.
  • Check på poolen! Där mannen lekt detektiv och åtgärdat missljud från pump och sandfilter. Även poolkemin är okey. Vattentemperaturen är 20 grader utan uppvärmning så badet är öppet 😀
  • Check på "påskträdet" som nu förankrats i stora rabatten och ska få tjäna som klätterställning åt den luktärt som frösått sig där.


Idag fortsätter trädgårdsfixet under morgontimmarna, innan lunchklass och senare extraarbete. Kommer att bli en bra dag, det känner jag på mig!

Ha det gott!


I år annan gunga, en grön och betydligt större (för aerial lek)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar