söndag 30 januari 2022

Konsten att kunna glidflyga baklänges

Är söndagar fortfarande en vilodag eller är det så att verkligheten bjuder på antingen eller? Ungefär som valet att äta semlor innan fettisdag (som jag skrev om så sent som igår)?

Eller är en söndag är något mitt emellan, beroende på hur just ditt livspussel ser ut?

Hemma hos oss har det sett olika ut beroende på tidsperiod. I starten av vårt "familjeliv" så bokades söndagen ofta upp för familj- alternativ kompisar. En dag att vara social, hinna umgås över fika eller en middag. När kidsen blev äldre så handlade det mesta om matcher och cupspel. Vårt sociala liv blev det vi skapade med andra likasinnade familjer, vi fick nya vänner.

När grabbarna flyttade hemifrån så kunde söndagen vara en vanlig arbetsdag för mig ... alltså inte någon vilodag och när vi sedan fick tiden att välja igen så kollapsade mannens kropp och ingenting blev sig likt, därefter naglade sig pandemin fast ... say no more.

Idag är söndagar ofta just en vilodag. Jag tränar troligtvis på morgonen eller förmiddagen men sen finns massor av tid att göra exakt ingenting, något litet eller mer. Kanske familjehäng? Kanske enbart mannen och katterna eller så är vi sociala?

Igår tittade stormen förbi. Jag tränade och konstaterade att mannens "säkrande" av trädgård och tomt gjort skillnad. Vi slapp leta efter både sop och snöskyfflar. Hos närmaste grannen hade alla cyklar fallit som plockepinn och soptunnorna vält. Skatorna tackade nog för tunnorna hade "ramlat" åt rätt håll och eftersom de var öppna så kunde fåglarna promenera in. De fick vindskydd samtidigt som de fick vara mer eller mindre ostörda då de letade rester bland kompostsoporna.

Ganska coolt att titta på hur skatorna hanterade kastvindarna på 20 sekundmeter, de liksom glidflög, ibland med sidan mot vinden och ibland baklänges! Här snackar vi precision. Tänk att kunna flyga så. 

Hur ser dina söndagar ut, vila eller arbete? Kanske en dag som alla andra? Kanske inte?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar