lördag 9 april 2016

Kolsvart himmel över City

I morse brann det, enbart något kvarter ifrån oss inne i city.


Det var mannen som såg och ropade på mig. Svart rök bolmade upp över taken mot himlen och vi funderade på exakt var elden härjade? Nära, enbart ett par kvarter bort. På hustaket såg vi brandmän.

Mannen gick ut på de sociala medierna för att få mer information, fanns inget att läsa så vi studerade från våra fönster. Arbetet med att släcka de stora lågorna och kväva den svarta röken var påbörjat och det kändes tryggt.

Röken ändrade färg från svart till grå och lågorna tynade bort. Efter ca en halvtimme såg elden ut att vara släkt. Männen på taket var fortfarande kvar och nu kom nyheten ut på de sociala medierna.

Branden hade börjat i köket på en favorit restaurang för att senare sprida sig via ventilationssystemet. Jag var på just denna restaurang häromdagen tillsammans med en vän för att äta lunch. Nu antar jag att det kommer att sitta en skylt på dörren: stängt

Eldsvådor är både fascinerande och skrämmande. Det värsta nu är tanken på förödelsen som elden lämnat efter sig och allt vad det innebär ... Vi får glädja oss åt våra lokala superhjältar/brandmännens arbete.


Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar