lördag 16 april 2016

Silly walk ... konsten att röra sig


Promenerar hemåt med matkassar i händerna. Framför mig går ett helt vanligt par. Plötsligt slås jag av hur "konstigt" kvinnan går, måste vara jobbigt för hennes kropp att röra sig just så. Tänker silly walks och Monty Python.


Så skäms jag. Hon kan väl inte rå för att hon går just så! Inte göra narr av andra, så är jag uppfostrad, det är bara det att jag får en sån oerhörd lust att härma.

Nej, stopp! Hur kan jag tänka så? Kvinnan går fem meter framför mig, vi är mitt på en gågata bland folk. Skäms ordentligt nu Mia! Du skulle bara våga!

Men det ser så roligt ut, en riktigt silly walk. Kanske kan jag prova i köket hemma? Där finns ingen utom möjligen katterna och de varken skvallrar eller dömer mig. Vill prova hur det känns i kroppen att röra sig så, prova skillnaden med hur jag själv går.

Kolla in denna:
http://www.deviantart.com/art/Abbey-Road-Crossing-IIIIII-320595169


Det är inte första gången jag fascineras över hur människor rör sig. Till min fördel ska sägas att jag aldrig med en min eller ett ord visat vad jag tänkt. Jag har enbart samlat på just silly movements. När jag går och tränar, på vissa pass finns en man som inte är helt kompis med sin koordination. Han tar mycket plats i rummet och jag (liksom många andra) har lärt oss att ge honom extra space. Alla nöjda, alla glada.

Samme man har en lustig löpstil. Han springer som en liten lycklig flicka på en blomsteräng med flaxande armar, emellanåt knixar han till och lägger till ett skutt. Helt ärligt vill jag le åt den store långe mannen som rör sig som ett oförstört barn men eftersom jag är väluppfostrad låtsas jag som ingenting och sköter mig själv.


Ha en härlig dag där ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar