tisdag 3 maj 2016

Finns inget dåligt väder, enbart dåliga kläder ...

I New York är det förbjudet att tuta när du kör bil, trots det tutas det hej vilt! Vissa verkar hålla signalhornet ständigt intryckt.


Regnet kommer och går, vi ser på nätet att det är soligt och vårvarmt hemma ... det är det inte här men vi är på äventyr i staden där allt kan hända!

Idag skulle vi promenera över Brooklyn bridge, äta en pizza på Julianas och sen promenera tillbaka. Jag tänkte fota massor och njuta av den magiska skylinen, det blev inte riktigt så ...
Vi tog tunnelbanan hela vägen ned till Brooklyn Bridge, fällde upp våra paraplyer och började gå. Utsikten var noll och diset låg som dimma över oss. Regnet strilade och ju längre ut på bron vi kom desto mer tilltog vinden. Den råa fukten letade sig in och hur mycket jag än ville gå över till Brooklyn så insåg jag att det inte var meningen att det skulle ske just denna dag. Vi vände och jag såg min dröm regna bort. Visst vädret kan svänga men det troliga är att vi får stå ut med detta ruskväder resten av veckan. Shit happens ...
Nåja, jag/vi överlever. Bron lär stå kvar och jag vet att jag vill tillbaka, känner mig hemma i N Y. Låtsas att jag är en newyorker på riktigt! Vi går utan karta, har gjort det sedan vi kom. Gatunätet är så enkelt att vi aldrig behöver kolla. Guideboken ligger i väskan och glöms bort.

Från bron gick vi hela vägen tillbaka till Midtown, passerade genom China Town, Soho och Greenwich Village med kortare stopp i någon butik innan vi beslöt att pausa för en lunch. Mätta i magarna fick vi ställa in Highline turen och begav oss istället tillbaka till hotellet för att tappa upp ett hett bad och dricka kaffe.

Mannen i receptionen skakade på huvudet och tyckte att vi var knäppa, gå från Brooklyn Bridge till Midtown 6,5 km!!! Kunde inte förstå vitsen eller att det faktiskt är skönt.


Hörs snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar