måndag 2 maj 2016

Livet är ett äventyr ... allt kan hända

Vaknade i ottan, typ kl 04 och låg kvar ett par timmar utan att riktigt somna om. Efter sju gled vi in i frukostmatsalen för att fylla på våra depåer. Vad kunde de tänkas servera?

Socker ... i alla dess former. Suck, inte min grej alls och inte mannens. Fanns varken fullkorn eller surdeg så långt ögat kunde se, faktiskt inte ens BRÖD?!


Muffins, kakor, sockriga flingor, söt yoghurt, juice, te, kaffe och frukt vilket är enbart snabba kolhydrater/snabbt socker, inget att stå sig på. Fruktkorgen var bäst, den innehöll stora bananer. Har vi tur blir det bättre i morrn? Mannen hörde något om utebliven brödleverans.

På dagens planering stod Harlem och möte med en vän som bor där. Vi skulle ta tunnelbanan från Time square till 135e gatan E och hoppa av vid Harlem hospital. Inte svårt men eftersom det är söndag så var det smart att vara ute i god tid. Inga problem, med paraplyer i händerna gav vi oss ut i ruskväder. Vi gick enligt anvisning till Times' square för att ta tunnelbanan norrut. Först visste vi inte vad vi skulle leta efter, hur ser subway skyltarna ut i N Y?  Sen upptäckte mannen att nedgången på 48e gatan var stängd. Vi blev hänvisade till 50e gatan, därifrån gick inte de linjer vi kunde åka. Regnet strilade och tiden gick, nu hade vi gått ett antal kvarter. På fel plats vid fel tidpunkt ... (Vi borde varit vid 42a gatan/Time square) ...

Vår enda chans att hinna i tid var att ta en taxi, a yellow cab. Mannen stoppade en på gatan. Jag förklarade att vi ville till 135 Street E/Harlem hospital. Vår chaufför har indiskt påbrå och kör iväg. Så undrar vi om han kan släppa av oss vid tunnelbanenedgången (samma ställe) eftersom vår vän väntar på oss där? Okey. Taxametern tickar, trafiken stannar emellanåt upp och vi förlorar tid. Chauffören ringer någon och pratar på sitt hemspråk. Han svänger vänster och kör västerut mot Hudson River? Vi blir avsläppta på 137e gatan W vid en subway skylt ...

Alla fel, inget sjukhus, fel adress och så långt västerut som det typ går att komma!??!

Eftersom vi är väluppfostrade betalar vi 20$ och hoppar ut. Suck, det hade varit bättre att gå. Ringer vännen och meddelar när vi står på 135e/Broadway. "Gå österut, jag möter er' , säger han. Så vi travar iväg, i regnet och går från väst till öst.


Livet är ett äventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar