tisdag 18 juni 2019

Den utomhusboende gästen


Vi upptäckte under helgens gardenparty/examensfest att vi har en "inneboende" eller inte inneboende utan en utomhusboende gäst.

Plötsligt fick vi visit av en igelkott. Helt orädd promenerade den från poolområdet mot våra gigantiska rabarberplantor. Jag som tänkte att den var på besök (vi har så många katter som hälsar på och fåglar, vilka hänger vid dammen) smög försiktigt närmare för att fota igelkotten med min mobil.

Ville inte störa, inte heller stressa den. Hann aldrig fota då den försvann in i bladverket och jag vet att där går gränsen för vad jag tycker är okey. Igelkotten fick vara ifred.


Så dagen efter då vi hängde vid poolen visade sig plötsligt samma igelkott, nu i våra stora vinbärsbuskar. Vi hörde hur det prasslade, såg hur den satte sig precis i gränsen mellan busken och stenplattorna. Kliade sig lite och så lika plötsligt som den dykt upp försvann den in under buskarna igen.


Vi har alltså en inneboende/uteboende "gäst". Gissningsvis bor den under buskarna där den är helt skyddad för insyn.

Kanske är det samma igelkott som mannen förra året livräddade ur vår pool med håven? Den lilla stackaren simmare då ihärdigt runt runt och kunde inte ta sig upp. Totalt utmattad och i sista minuten fångades den upp. Mannen lät igelkotten pusta ut i gräset under skuggande fruktträd.

En nära döden upplevelse för vår "gäst" som återhämtade sig och försvann. Kanske har den alltid bott hos oss? Kanske är det inte samma? Vad vet vi?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar